SZARVAS VÖRÖSÁFONYÁS MÁRTÁSSALŐzgerincpikánslilakáposztával


HOZZÁVALÓK

• 50 dkg sárgarépa
• 50 dkg fehérrépa
• só
• bors
• kevés petrezselyem
• 4 szelet szarvashús
• 3 evőkanál vörösáfonya zselé
• 1 evőkanál vörösbor
• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 kanál szemes szegfűbors
• 10 szem borókabogyó
• 5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

A répát összevágjuk, és 12 perc alatt puhára főzzük, miközben a sütőt előmelegítjük.
A petrezselymet felaprózzuk, az áfonyazselét összekeverjük a borral és az olaj felével. A maradék olajjal bekenjük a hússzeleteket. A szegfűborsot és a borókabogyót apróra törjük, s felét a húsra szórjuk.
A hússzeleteket 7-8 percig grillezzük, vagy kevés olajon sütjük. 5 perc után megsózzuk, majd megfordítjuk és a másik oldalt is befűszerezzük.
A zöldségeket – amikről leöntjük a vizet – vajjal szétnyomkodjuk, borsozzuk. E pürét petrezselyemmel díszítjük, és a szarvasszeletekkel tálaljuk.
Burgonyapogácsát adunk hozzá.

Forrás: www.mindmegette.hu