Vaddisznó karaj lecsósan42


Hozzávalók:

• vaddisznó karaj
• füstölt házi szalonna
• só
• bors
• konzerv lecsó, vagy friss lecsó



Vaddisznó elkészítése:

A vaddisznó karajt ujjnyi szeletekre vágom, sózom, borsozom és legalább 1-2 órát állni hagyom sütés előtt. Füstölt házi szalonnát kisebb kockákra vágom és kipirítom, meg nem égetem. Lehetőleg olyan edényben pirítsuk ki, amiben aztán meg is tudjuk sütni a húst és össze is tudjuk állítani az ételt, akár egy nagyobb nyeles serpenyő. Kisült a szalonna zsírja, kiszedem a „töpörtyűket” félre rakom, ez később megy vissza az ételbe, addig lehet belőle csipegetni. Ezen a szalonna zsiradékon sütöm aztán meg a vaddisznó karaj szeleteket. Amennyiben nem volt öreg a vaddisznó, úgy oldalanként 3-5 perc alatt megsül a hús, nem kell szétsütni, ez egy hirtelen sült hús, legyen omlós és szaftos. A kisült húsokat félrerakom. A visszamaradt hússzaftos zsiradékra rakom oda a lecsót, ha friss lecsóval készül, ha pedig konzerv a lecsó – mert az is jó, ha rendes lecsó – akkor azt adom hozzá, majd visszapakolom bele a karaj szeleteket, illetve a szalonnát is. Majd 10-20 perc alatt készre főzöm.


Köretnek rizs, nokedli, tarhonya is illik hozzá. Lecsó szezon jön, nyár ízével a legjobb ez az étel!

Forrás: https://www.magyarvadasz.hu